ارز نیمایی | حواله نیمایی - صرافی علیرضا اکسچینج
telegram-icon
عضویت در کانال تلگرام ما
برای اطلاع از آخرین قیمت ها کافیست شماره تماس خود را در فرم زیر وارد کرده تا در کانال تلگرام ما عضو شوید. !


    عبارت مورد نظر خود را جستجو کنید

    ارز نیمایی

    به طور کلی سیستم مبادلات ارز نیما، امروزه به یکی از محبوب ترین سیستم ها در کشور تبدیل شده. بازرگانان و تجار، درخواست های ارزی خود را از طریق همین سیستم ثبت و تامین می کنند. فرقی نمی کند قصد خرید ارز را دارید یا فروش آن. شما می توانید هم از طریق صرافی های مجاز و هم از طریق سامانه ارز نیمایی، اقدام به خرید این ارز نمایید.

    اما آیا از قوانین و محدودیت های این سیستم مطلع اید؟ به نظر شما این سامانه تا چه حد در برقراری امنیت و یکپارچه سازی سیستم مالی کشور تاثیر گذاره بوده است. در این مقاله قصد داریم تا علاوه بر تعریف دقیق و درستی از ارز نیمایی، به چند تا از قوانین مهم مربوط به آن نیز بپردازیم. اگر می خواهید تا در مورد شرایط این ارز و نحوه دریافت آن بدانید، پس با ما همراه باشید.

    ارز نیمایی

    این سیستم طیف وسیعی از ارزها را شامل می شود و شما می توانید برای معاملات خود از آن استفاده کنید. از یورو و دلار گرفته تا درهم و دیگر ارزهای رایج، در این سیستم به قیمت قانونی و منصفانه عرضه می شوند. متاسفانه تا قبل از این، تجار و بازرگانان محبور به تامین ارز خود به روش های سنتی بودند که در بعضی موارد باعث اختلاف زیادی در قیمت می شد. اما با پیاده سازی این سیستم، یعنی نظام یکپارچه معاملات ارزی، بازرگانان (چه صادرکننده و چه وارد کننده) می توانند ارز خود را به قیمت معین تهیه کنند.

    همچنین یکی دیگر از مزیت هایی که این سیستم را محبوب کرد، امکان تامین ارز در زمان مناسب بود. افرادی که در زمینه تجارت کالا و خدمات فعالیت می کردند، گاها برای تامین ارز مورد نیاز خود به مشکل می خوردند و آن را به موقع دریافت نمی کردند. سیستم ارز نیمایی این امکان را برای ما مهیا کرد تا بتوانیم، هر مقدار ارزی که نیاز داریم را ثبت کرده و آن را در کوتاه ترین زمان ممکن دریافت کنیم.

    یکی از مهم ترین دلایل این سرعت، میزان زیاد عرضه و تقاضا در این نظام است. به دلیل یکپارچه و سراسری بودن این سیستم، اکثر بازرگانان بسترهای معاملاتی خود را به سامانه ارز نیما انتقال داده اند و کسب و کار خود را از این طریق پیش می برند. به همین دلیل، عرضه و تقاضا در این سیستم بسیار بالاست و در نتیجه، ارز درخواستی تان در کمترین زمان ممکن فروخته یا تامین می شود.

    البته این سیستم فقط برای استفاده های تجاری و در حجم های معاملاتی بالا نیست. در حال حاضر خیلی از دانشجویان و مسافران، ارز مورد نیاز خود را از طریق همین سیستم تامین می کنند. به عنوان مثال اگر دانشجو هستید و قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارید، می توانید ارز مورد نیاز خود را از این طریق فراهم کنید. همچنین مسافرانی که برنامه سفر به خارج از کشور را دارند و در تامین ارز آزاد مشکل دارند، سامانه نیمایی به آن ها در تامین کردن ارز کمک خواهد کرد.

    یکی دیگر از مزیت هایی که سامانه ارز نیمایی با خود به همراه داشت، از بین بردن قاچاق و تخلفات در حوزه ارز بود. متاسفانه خیلی از متخلفین بودند که با دریافت ارز دولتی و ثبت مدارک خود، آن را از کشور خارج می کردند ولی به جای آن هیچ کالایی را وارد نمی کردند. این اختلاف در ورود و خروج ارز، نه تنها به اقتصاد کشور ضربه وارد می کرد، بلکه باعث ایجاد مشکل برای مدیران خیلی از کسب و کارها نیز می شد.

    با رشد اینگونه جرم ها و تخلفات، دولت طرح جدیدی را برای مبادلات ارزی در نظر گرفت که نتیجه آن، همین سامانه ارزی نیماست. خوشبختانه با اجرایی شدن این طرح، میزان قاچاق و همچنین خروج ارز غیر قانونی در کشور کاهش یافت و بازار واردات و صادرات، به یک ثبات نسبی دست پیدا کرد.

    ارز نیمایی چیست؟

    قبل از اینکه بتوانیم به ارز نیمایی و قوانین آن بپردازیم، ابتدا باید یک تعریف درست و دقیق از آن داشته باشیم. همانطور که خودتان می دانید، دولت در روز بیست و یکم فروردین ماه سال ۱۳۹۷، طرح سامانه ارز نیمایی را به مرحله اجرا گذاشت. این طرح که با اهداف جلوگیری از قاچاق و توزیع عادلانه ارز به مرحله اجرا رسید، تاثیرات بسیار زیادی در اقتصاد کشور گذاشت. کلمه “نیما” به معنای نظام یکپارچه معاملات ارزی است که امروزه مورد استفاده خیلی از تجار قرار می گیرد.

    سامانه نیما

    این نظام موفق شد تا زمانی که بین ارز آزاد و ارز دولتی، شکافی بسیار عمیق ایجاد شده بود، به سیستمی بسیار پر رنگ و محبوب تبدیل شود. اما نقش دقیق این سیستم در معاملات ارزی چیست؟ یکی از مهمترین ویژگی ها و وظایف این نظام، تامین امنیت در بازار معاملات ارز است. طبق اساسنامه، همه تقاضا کنندگان و عرضه کنندگان، می توانند با مراجعه به یکی از صرافی های مجاز یا وبگاه این سامانه، ارز مورد نیاز خود را تامین کنند. نظام ارزی نیما به عنوان واسطی بین سامانه پنجره ی واحد تجارت فرامرزی و سامانه جامع تجارت عمل می کند.

    اگر بخواهیم یک نگاه کلی به این موضوع داشته باشیم، چهار گروه در این سامانه تاثیر گذارند:

    • دسته ی اول وارد کنندگان خدمات یا کالا هستند و به عنوان متقاضیان ارز نیز شناخته می شوند.
    • دسته ی دوم صادر کنندگان این خدمات و کالا هستند که اتفاقا دولت و صادر کنندگان نفت نیز از همین دسته اند.
    • گروه بعدی، واسطه هایی هستند که عرضه کنندگان را به متقاضیان وصل می کنند. بانک ها و صرافی ها، حجم عظیمی از این دسته را تشکیل می دهند.
    • و دسته ی آخر نیز، سیاست مدارانی هستند که نرخ و قوانین این سیستم را مشخص می کنند.

    آدرس سایت سامانه ارز نیمایی

    برای دریافت ارز نیمایی، دو راه در اختیار تجار است. اولین راه که نسبتا آسان تر است و بسیاری از بازرگانان از آن استفاده می کنند، مراجعه به وبسایت این سیستم است. شما می توانید به راحتی با مراجعه به وبسایت سامانه جامع تجارت به آدرس https://www.ntsw.ir، وارد قسمت ارز نیمایی شوید.

    ساختمان سامانه ارز نیمایی

    یک امتیاز بسیار ویژه ای که این سایت در اختیار ما قرار می دهد، عدم نیاز به مراجعه حضوری است. اگر تا قبل از این مجبور به ماندن در صف های طولانی و خسته کننده بودید، با وجود این وبسایت دیگر نیازی به آن نیست. سایت سامانه ارز نیمایی، این امکان را برای ما به وجود آورده تا بتوانیم کارها و معاملات ارزی خود را بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام دهیم. این کار، باعث شده تا عرضه و تقاضا برای ارز به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند.

    اگر شما هم عضوی از جامعه بزرگ تاجران و بازرگانان ایران هستید، می توانید پس از طی کردن مراحل اولیه و دفتری، از این سامانه استفاده کنید. به عنوان مثال اگر برای واردات کالا نیاز به ارز دارید، این سامانه می تواند بخش قابل توجهی از نقدینگی شما را تامین کند. همچنین اگر قصدتان صادرات محصول است و باید به کشور مبدا پول پرداخت کنید، این نظام در تسهیل پروسه به شما کمک خواهد کرد. البته اگر تا به حال با این سیستم کار نکرده اید و سابقه کافی در این امر ندارید، توصیه می شود که حتما با یک موسسه یا یک فرد متخصص مشورت کنید.

    صرافی ارز نیمایی

    در کنار بسیاری از شیوه های الکترونیک و مجازی، خیلی از تاجران هستند که روش های حضوری را بیشتر قبول دارند. اگر شما هم از این دسته بازرگانان هستید، امکان انجام خدمات به این صورت نیز وجود دارد. آن دسته از وارد کنندگان و صادرکنندگانی که قصد مبادله کالا یا خدمات را دارند، می توانند با مراجعه حضوری به یکی از صرافی های مجاز، ارز مورد نیاز خود را تامین کنند.

    ارزهای موجود در سامانه ارز نیمایی

    البته این شیوه تنها مربوط به معامله گران بین المللی نمی شود. همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، اگر قصد استفاده هایی مانند مسافرت یا تحصیل در خارج از کشور را نیز دارید، می توانید برای دریافت ارز نیمایی به این صرافی ها مراجعه کنید. توصیه می شود که اگر برای اولین بار، قصد استفاده از سامانه ارزی نیما را دارید، حتما چند روز قبل از موعد به یک صرافی مطمئن برای کسب اطلاعات مراجعه کنید. به دلیل مراحل دفتری و کارهای اولیه، اگر از پروسه کارهای پیش رو خبر داشته باشید، می توانید بدون به وجود آمدن مشکل خاصی کار خود را پیش ببرید. برای این کار، هم می توانید به سایت سامانه نیما و همچنین به صورت حضوری به صرافی های معتمد، مراجعه کنید.

    سقف دریافت ارز نیمایی چه قدر است؟

    ارز نیمایی هم مانند هر موجودی مالی دیگری، سقفی برای دریافت دارد. اما این میزان برای همه یکسان نیست و برای هر قشری متفاوت است. به عنوان مثال اگر تجارت یک گروه خاص از کالا را انجام می دهید، طبیعتا ارز نیمایی که به شما تعلق می گیرد، بسیار بیشتر از یک دانشجو است. اما این میزان به چه صورتی تعیین می شود؟

    سقف دریافت ارز نیمایی

    طبق اساسنامه ای که در قانون نظام یکپارچه معاملات ارزی آمده، هر شخص می تواند با انتخاب ردیف گواهی خود، سقف خرید خود را مشاهده کند. بعد از انجام دادن اقدامات اولیه، نوبت به انتخاب نوع حواله می رسد. به طور کلی در این زمینه، دو نوع حواله وجود دارد.

    نوع اول که حواله خالص نامیده می شود، به این معناست که ارز در نظر گرفته شده، به طور کامل باید به حساب مشتری خارجی واریز شود. بنابراین همه مخارج اضافی مانند هزینه انتقال وجه و تراکنش، به صورت اضافه بر این مبلغ حساب می شود. اما در مقابل، حواله ناخالص شرایط متفاوت تری دارد. طبق مقررات و تعاریف این شیوه از انتقال پول، تمامی این هزینه ها از مبلغ واریزی به مشتری بین المللی کم می شود و آنچه که در انتها می ماند به دست او می رسد.

    قیمت ارز نیمایی

    همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، فاکتورهای زیادی در تعیین قیمت ارز نیمایی موثرند. از عرضه و تقاضا گرفته تا سیاست های تنظیم بازار و تامین ارز، همگی به نوعی در دامنه این قیمت تاثیر دارند. اما اگر بخواهیم یک نگاه کلی داشته باشیم، به منظور تسهیل واردات و صادرات محصول، قیمت ارز نیمایی چیزی بین ارز آزاد و دولتی است.

    یکی از دلایلی که باعث شده صادرات و واردات کالا، شرایطی بهتر نسبت به قبلا داشته باشد، تخصیص همین ارز نیمایی به بخش بازرگانی است. امروزه وارد کنندگان و صادرکنندگان کالا و خدمات، می توانند با ثبت نام در این سیستم و انجام کارهای اولیه، از ارز نیمایی برای معاملات خود استفاده کنند.

    همچنین همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، این طرح مشمول مسافران و دانشجویانی که قصد تحصیل در خارج از کشور را دارند هم نیز می شود. این شرایط باعث شده تا دانشجویان (مخصوصا در مقاطع دکتری) شرایط نسبتا راحت تری برای ادامه تحصیل داشته باشند و تقاضا در این زمینه نیز زیاد شود. اگر شما هم قصد گذراندن تحصیلات دانشگاهی خود را در خارج از کشور را دارید، می توانید با مراجه به وبسایت سامانه جامع تجارت، از تسهیلات در نظر گرفته شده استفاده کنید.

    قیمت ارز نیمایی مورد نیاز دانشجویان

    ارز نیمایی چند است؟

    برای کسانی که در زمینه تجارت بین المللی فعالیت می کنند، قیمت ارز نیمایی از اهمیت خاصی برخوردار است. چراکه بازرگانان، ماهانه هزارن کالا را خرید و فروش می کنند و یک تغییر کوچک در قیمت این ارز، می تواند تاثیر بسیار زیادی در هزینه ها بگذارد. فرقی نمی کند که وارد کننده هستید یا صادرکننده؛ از هر گروه تاجری که باشید، داشتن آمار لحظه ای قیمت ارز، یکی از مهمترین مواردی است که باید بدانید.

    همانطور که در بالاتر نیز گفتیم، قیمت ارز نیمایی بانک مرکزی را سیاست مداران این حوزه تعیین می کنند. این متخصصان، با در نظر گرفتن میزان عرضه و تقاضا و همچنین چند فاکتور مهم دیگر، این قیمت گذاری را انجام می دهند. به عنوان مثال اگر در یک روز میزان تقاضا برای دلار بسیار بالا باشد، قیمت دلار در سامانه ارز نیمایی هم نیز افزایش پیدا می کند.امروزه به دلیل اینکه خیلی از معاملات با ارزهای دیگری مانند یورو و درهم انجام می شوند، می توانید برای معاملات خود با اروپا و غیره هم از سامانه نیما ارز دریافت کنید. قیمت یورو در سامانه نیما و دیگر ارزها نیز از همین قاعده پیروی می کند و طبق قوانین عرضه و تقاضا قیمت گذاری می شود.

    به طور کلی سامانه ارزی نیما یا همان نظام یکپارچه ی معاملات ارزی، یکی از بهترین طرح هایی بود، که دولت در جهت رشد اقتصادی کشور به اجرا گذاشت. به کمک این طرح، بازرگانان از شرایط نسبتا خوبی برای تجارت  بهره مند شدند و به واسطه همین اتفاق، روابط بهتری بین تاجران ایرانی و بین المللی شکل گرفت. همچنین این طرح باعث شد تا کسانی که قصد سفر یا ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند، از مزایای بیشتری برخوردار شوند و پروسه آسان تری داشته باشند. توصیه می شود که اگر قصد انجام معاملات بین المللی، یا تحصیل و سفر در خارج از کشور را دارید، حتما قوانین و مقررات مربوط به این سامانه را مطالعه کنید.

    دلار نیمایی

    دلار نیمایی به وضعیتی اطلاق می‌شود که ارزش دلار آمریکا در مقابل ارزهای دیگر کاهش یافته و ارزش نسبی آن کاهش می‌یابد. این امر می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای در بازارهای مالی جهانی و اقتصاد کشورها داشته باشد. دلار نیمایی ممکن است به دلیل عوامل مختلفی از جمله تغییرات در نرخ بهره، تحریم‌های اقتصادی، نوسانات در بازارهای بین المللی و سیاست‌های پولی و مالی دولت‌ها رخ دهد. در این شرایط، قیمت محصولات و خدمات وارداتی از کشورهای صاحب ارز قوی برای کشورهای دارای دلار نیمایی افزایش می‌یابد و این می‌تواند تأثیرات منفی بر تجارت و اقتصاد کشورها داشته باشد. همچنین، دلار نیمایی می‌تواند تأثیرات مثبتی روی صنایع داخلی کشورهای صاحب ارز قوی داشته باشد، زیرا این شرایط برای آن‌ها امکان صادرات به قیمت‌های رقابتی‌تر و افزایش درآمد صادراتی را فراهم می‌کند. در کل، دلار نیمایی یک پدیده پیچید

    قیمت دلار نیمایی

    در دنیای اقتصادی و مالی، قیمت دلار به عنوان یکی از ارزهای پرکاربرد و مهم جهان شناخته می‌شود. این ارز با تأثیر فراوانی در تجارت بین‌المللی، تورم و نرخ ارز ملی هر کشور دارد. در اواخر دهه اخیر، قیمت دلار نیمایی تبدیل به یکی از موضوعات مورد توجه بسیاری از افراد علاقه‌مند به اقتصاد و مالی شده است. قیمت دلار نیمایی به معنای افزایش چشمگیر قیمت دلار نسبت به ارز ملی یک کشور است و ممکن است به عوامل مختلفی نظیر تورم، نرخ بهره، سیاست‌های مالیاتی و اقتصادی و همچنین تأثیرات سیاسی بستگی داشته باشد. در این شرایط، بررسی و پیش‌بینی قیمت دلار نیمایی برای کسانی که در حوزه مالی و سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کنند بسیار اهمیت دارد و می‌تواند تصمیمات آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

    نرخ ارز نیمایی به معنای نرخی است که در آن نرخ تبدیل یک واحد پول به واحد دیگر به صورت دقیق و به تقسیم بر ده می‌باشد. به عبارت دیگر، در نرخ ارز نیمایی تبدیل ارزها به صورت دقیق و به تقسیم بر ده صورت می‌گیرد و به این ترتیب امکان وجود اعداد اعشاری در نرخ تبدیل ارزها فراهم می‌شود. نرخ ارز نیمایی معمولاً در کشورهایی که سیستم ارزی ثابت دارند و یا ارزهای آنها با ارزهای خارجی تبادل می‌شوند، استفاده می‌شود. با استفاده از نرخ ارز نیمایی، می‌توان ارزهای مختلف را به صورت دقیق و با دقت بیشتری تبدیل کرد و در معاملات بین‌المللی و تجاری بهره برد.

    یورو نیمایی

    یورو نیمایی یکی از ارزهای دیجیتالی است که در سال ۲۰۰۹ توسط یک نفر یا یک گروه زیر نام مستعار ساتوشی ناکاموتو ایجاد شد. این ارز با استفاده از تکنولوژی بلاکچین که یک سیستم غیر قابل تغییر و شفاف است، بدون نیاز به مدیریت مرکزی و تحت کنترل افراد یا سازمان‌های مختلف، در سراسر جهان قابل استفاده است. یورو نیمایی به عنوان یک واحد ارزی جدید، قابلیت انتقال سریع و امن وجوه را فراهم می‌کند و برخلاف ارزهای سنتی، تحت تأثیر تورم و تغییرات ارزش ارزهای ملی قرار نمی‌گیرد. امروزه، یورو نیمایی به عنوان یک ارز دیجیتال محبوب، به طور گسترده در صنعت‌های مختلف مانند خرید و فروش آنلاین، سرمایه‌گذاری و حتی برخی خدمات مالی استفاده می‌شود.

    نرخ یورو نیمایی

    یورو یکی از ارزهای جهانی است که در اکثر کشورهای اروپایی به عنوان ارز رسمی و استاندارد استفاده می شود. نرخ یورو نیمایی به معنای نرخ تبدیل یک یورو به نیمی از ارز دیگر است. این نرخ معمولاً برای مقایسه و ارزش‌گذاری دارایی‌ها و محصولات در بازارهای مالی استفاده می‌شود. تغییرات در نرخ یورو نیمایی می تواند تأثیرات قابل توجهی در تجارت بین المللی، صادرات و واردات، سرمایه گذاری ها و نظام بانکی داشته باشد. بنابراین، پیش بینی و نظارت دقیق بر نرخ یورو نیمایی از اهمیت بالایی برخوردار است.

    قیمت ارز نیمایی بانک مرکزی

    قیمت ارز نیمایی بانک مرکزی به عنوان یکی از معیارهای مهم در اقتصاد یک کشور بررسی می‌شود. این قیمت معمولاً توسط بانک مرکزی تعیین می‌شود و به عنوان قیمت رسمی برای خرید و فروش ارزهای خارجی به کار می‌رود. قیمت ارز نیمایی بانک مرکزی تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله عرضه و تقاضا، نرخ تورم، سیاست‌های پولی و نرخ بهره قرار می‌گیرد. بررسی و نظارت دقیق بر این قیمت می‌تواند به کنترل و مدیریت تورم و نرخ ارز داخلی کمک کند و برای اقتصاد کشور استقرار پایداری فراهم کند.